Stichting Move zoekt enthousiaste studenten

Wil jij naast je studie een maatschappelijke bijdrage leveren? Meld je aan voor de Move-commissie en zet een project op met kinderen uit een minder bedeelde wijk in Amsterdam. In vier tot zes maanden help jij kinderen van 10-13 jaar om iets moois voor elkaar te krijgen in hun eigen buurt. Je leert je eigen maatschappelijke project te managen, je ontwikkelt jouw talenten, vergroot je netwerk, doet coaching- en leiderschapsskills op, werkt aan je cv en komt in contact met interessante lokale partijen. Daarnaast leer je de leefwereld van kinderen uit een minderbedeelde wijk kennen en geef je hen een kijkje in de leefwereld van een student. Samen werk je toe naar een uitvoerbaar plan en kun je veel betekenen voor de buurt.

De projecten bestaan uit twee onderdelen: een verbindende activiteit en een actief uitstapje naar het studentenleven. Tijdens dit uitstapje nemen jullie de kinderen een dagje mee in jullie leefwereld; samen sporten, een bezoek aan de universiteit of een kijkje op de vereniging. In het wijktraject brainstormen jullie samen met de kinderen over wat er beter kan in de wijk. Samen komen jullie tot een concrete vernieuwing die vervolgens ook gerealiseerd wordt: een chillbank op het schoolplein, een bijzonder kunstwerk of een swingend buurtfeest bijvoorbeeld.

Wij zijn op zoek naar minimaal vijf studenten die een Move-project willen starten! Meer weten? Kijk op www.stichtingmove.nl/studenten. Mail om je aan te melden voor 12 oktober 2018 naar amsterdam@stichtingmove.nl. Wanneer je het leuk vindt, kun je erbij vermelden dat je van Spectrum bent met de vraag of ze jou bij andere speccies in een project willen plaatsen (of geef je natuurlijk in een groepje op)!

10 Jaar Future Planet Studies

Dit jaar bestaat de opleiding Future Planet Studies 10 jaar! Reden voor een feest op vrijdag 2 november 2018 met alle (oud)-medewerkers, alumni en studenten van FPS!

Het programma bestaat uit twee delen; van 13-15 uur is de opening met een paneldiscussie met een inspirerende alumni. Ze vertellen je onder andere hoe je pensioenfondsen kunt overhalen hun geld in duurzame projecten te investeren, hoe je een succesvol circulair restaurant opzet en hoe je tot een duurzame productieketen kunt komen. Daarna is er van 16:00-19:00 een reünie met allerhande activiteiten. Zo kun je het lustrumspel ‘Future Planet Solutions’ spelen, met je (oud)-collega’s/medestudenten op de foto gaan én signeert Coyan haar Wicked Philosophy-boek.

Wacht niet te lang met aanmelden, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!
Ben je oud FPS medewerker of alumni? Meld je aan via de link http://bit.do/fps10jaar