Nieuws

Inzingen Spectrumlied

Lieve Species,

Na een jaar hard gewerkt te hebben aan de plannen in ons beleidsplan is het eindelijk tijd om te gaan beginnen met het project waar we allemaal naar hebben uitgekeken: het verfilmen van het Spectrum lied. Als eerste stap in dit proces zoeken we mensen die dit willen inzingen, hiervoor zijn goede zang kunsten zeker geen vereisten. We willen hier zo veel mogelijk mensen bij betrekken dus meld je vooral hier aan!!!!

Kusjes en knuffels,

Stebuur

Wintersport 2020 aanmeldingen!

Lieve sneeuwsnuivers,

Het is tijd om jullie wintersport spullen uit de kast te halen, want je kan je vanaf NU aanmelden voor wintersport 2020! In de week van 6 t/m 15 maart zullen we voor een schamel prijsje van €399 de Italiaanse alpen gaan koloniseren. Let wel op: in de week dat je weg bent, zul je waarschijnlijk een werkgroep van een (of elk) vak missen. Zorg er dus voor dat je de rest van de periode wel aanwezig bent bij je werkgroepen om zo niet in de problemen te komen.

Dit inschrijvingen vind je in dit Google Form . Als we meer aanmeldingen dan plekjes hebben, wordt er vanavond laat of morgen geloot. Je hoort dan of je een plekje hebt bemachtigd. In dit geval, zal je een link krijgen naar het aanmeldingsformulier van Skifest. Hier moet je super veel informatie invullen over je ski-ervaring etc.

Verder is het belangrijk om te weten dat je niet alles in 1x hoeft te betalen als je de Skifest aanmeldingslink hebt ingevuld. Deze optie is er wel, maar je kan ook kiezen om een aanbetaling van 30% van het bedrag te doen, meteen nadat je je hebt ingeschreven via de link. Die andere 70% betaal je dan uiterlijk 6 weken voor de reis (dus half januari ongeveer). Als je je besluit toch af te melden en iemand anders voor jou in de plek gaat, kost dit €50 wijzigingskosten.

Ben je te laat? Schrijf je dan in voor de reservelijst via dit form!

Koude kusjes,

De WisPo 2020

Spectrum website enquête

Lief speccie,

Wat fantastisch dat jij je op dit moment op de website bevindt. Met een klein groepje zijn we nu bezig om de website te renoveren. We zijn daarom erg benieuwd naar jullie mening. Zouden jullie deze enquête voor ons willen invullen? Het duurt nog geen 5 minuten, en je zou ons enorm helpen!

Groetjes!

 

Meld je aan voor majormeelopen!!! (Alle BG-jaarlagen)

———- Voor ouderejaars see below ————–

Beste eerstejaars BG,

De aanmeldingen voor het majormeelopen zijn eindelijk open, het moment om je te verdiepen in welke majoren je leuk lijkt! Ook al heb je er nog niet goed over nagedacht, schroom vooral niet om je aan te melden, het kan nooit kwaad! Schrijf je hier in om met een ouderejaars die een major doet die je interessant lijkt een college mee te lopen.
Omdat nu al bijna de tentamenweek begint, zal je pas in januari worden gekoppeld aan een ouderejaars, dus wacht niet te lang 

 

Liefs,
de EduCie

 

——- Ouderejaars ———–

Beste ouderejaars BG,

Herinner jij je de tijden nog dat je niet wist wat een Thema I/II/III was? De tijden dat je nog ’s ochtends vroeg op de fiets sprong om een college Academische Vaardigheden voor Beta-gamma bij te wonen en door te gaan naar Wiskundige Methoden en Technieken. De tijden dat je niet naar een college Onderzoeksmethoden en Analyse van Wetenschappelijk Onderzoek ging. Mooie tijden waren dat of niet?

Denk dan ook terug aan die tijd en zie het monster dat toen steeds stiekem naderde en achter zich genesteld had achter in je gedachten. Dit monster kennen we als keuzestress en ligt dit jaar weer op de loer en nu niet voor ons, maar voor een hele nieuwe generatie Bèta-gamma’s. Jij kan het handvat zijn van lemmet zijn waarmee ze dit monster bevechten!

Vul dit formulier in en wordt de nieuwe held van een generatie!

Familiedag 2020 komt er aan!

Aloha lieve (ouders van) Speccies,

We hebben er even op moeten wachten, maar 17 januari 2020 is het zover: Dé Spectrum Familiedag!

 Tijdens deze koude wintermaand gaan we even terugdenken aan de zomer, voor velen die goede oude tijd dat je nog lekker door je ouders werd verzorgd. Elke dag je eigen eten klaarmaken is lastiger dan gedacht. Maar ook je ouders hebben het hier niet makkelijk mee! Hoe is het op school? Wat doe je nou eigenlijk? Met wie ga je om?

 Tijdens de Familiedag laat je je ouders zien hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam en je te blijven concentreren tijdens een hoorcollege. Daarnaast is er een rondleiding op Science Park waarin jullie gezamenlijk -weer net als op vakantie- de leukste plekjes (her)ontdekken. Tot slot volgt een gezellige Spectrum-borrel + pubquiz in de Oerknal met de ouwelui.

Je kunt ook met je ouders in de Oerknal blijven eten. Dit is optioneel, maar het maakt de dag wel helemaal af! Hier zijn wel kosten aan verbonden, de rest van de dag niet.

De aanmeldingen voor deze gezellige dag gaan via deze link en de kaartverkoop voor het avondeten staat hier op de Spectrumsite. Daarnaast krijgen ouders/verzorgers van eerstejaarsstudenten ook een brief per post!

 We hopen jullie allemaal te verwelkomen op 17 januari!

 

Zonnige groetjes,

De Familiedagcommissie 2019

Wintersport 2020

In maart 2020 staat de aller tofste reis van het studiejaar weer op het programma: wintersport!!!
Dit jaar zullen we verblijven in het dorpje Sauze D’oulx, gelegen in het skigebied Via Lattea in de Italiaanse Alpen. Dit gebied bevat 400km aan pistes die zowel uitdagend zijn voor beginners als voor ervaren wintersporters. Naast het skiën en snowboarden zullen we regelmatig gaan Après-skiën en zullen we gezamenlijk als groep activiteiten gaan ondernemen!

Praktische informatie:

-Het aanmeldingsformulier zal geopend worden op woensdag 4 december om 20:00.
-De reis zal plaatsvinden van vrijdag 6 maart t/m zondag 15 maart 2020
-De kosten voor de reis bedragen €399,-
-Vervoer, overnachting, skipas en een care-package met voedsel voor iedere kamer zit inbegrepen bij de prijs.
-Skiverhuur en eventuele skilessen zijn hier dus niet bij inbegrepen. Wel is het mogelijk om eigen ski/snowboard materiaal mee te nemen!
-Let op: er zijn een beperkt aantal plekken, dus wees er op tijd bij! Bij meer aanmeldingen dan plekken, gaan we loten.
-In de week dat we weg zullen zijn, zullen jullie werkgroepen van vakken missen. Aangezien je vaak maar 1 werkgroep per periode voor een vak mag missen, moet je zorgen dat je de rest van de periode aanwezig bent bij de werkgroepen om niet in de problemen te komen.

Klinkt dit als Après-ski muziek in je oren? Twijfel niet en ga mee!

Liefs,
De WispoCie 2020

Aanmeldingen AJW 2019

Lieve ijsberen,

 

Het is tijd om uit jullie winterslaap te komen. De aanmeldingen voor het zowel heetste als koudste weekend van het jaar zijn namelijk open! 

AJW 2019 is uitverkocht, maar niet getreurd: aanmelden voor de reservelijst kan nog! Meld je snel aan via deze link en maak toch nog kans om mee te gaan op dit koude weekend!

Groetjes,
De AJWarenoptijdjes

 

 

 

Aanmeldingen Studiereis

Meld je aan voor de Studiereis 2020: Kaukasus:

Wanneer: 25 april 2020 – 5 mei 2020

Kosten: Circa 550 euro (in termijnen)

Klik hier

 

Extra relevante info:

Reisadviezen voor Georgië en Armenië:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/georgie/reizen/reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/armenie/reizen/reisadvies

In beide landen zijn rode gebieden te zien, deze gebieden zullen we niet bezoeken op de reis. Buiten deze gebieden is Georgië of Armenië niet onveiliger dan Nederland. 

 

Eerstejaars?

  • Voor de eerstejaars wordt ervoor gezorgd dat ze maximaal één werkcollege missen  per vak en dus (indien bij de rest van de colleges wel aanwezig) niet uitgeschreven worden voor vakken. Voor ouderejaars is dit eigen verantwoordelijkheid. Klik hier voor meer informatie.

 

Inentingen 

  • Inentingen worden aangeraden voor deze landen. Kijk hiervoor op de volgende links:

https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/georgie

https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/armenie

Voor beide landen worden Hepatitis A en DTP aangeraden. 

 

Paspoort:

  • Beide landen zijn geen EU landen, let er dus op dat je paspoort nog 3 maanden geldig is op moment van vertrek.

 

Nog verdere vragen? 

Op de site van de ANWB is veel informatie te vinden: 

https://www.anwb.nl/vakantie/georgie

https://www.anwb.nl/vakantie/armenie

 

Of stuur een berichtje naar de commissie 🙂 (studiereis@svspectrum.nl)

 

 

Pizza’s voor de Dies

Hoi allemaal,
Dit is een bericht voor alle mensen die morgen naar de Dies Natalis van Spectrum gaan! 🎉

We beginnen de avond om 18.00 uur met de lezing van biohacker en futuroloog Peter in CREA (waarvoor je een What’s Next?-punt krijgt!!). Daarna gaan we om 19.15 uur met zijn allen pizza’s eten. Hiervoor kun je je hier opgeven met dit formulier.
Vergeet alleen niet voor dinsdag 12.00 uur betaald te hebben, anders kunnen we geen Pizza voor je meenemen.

Tot morgen allemaal!

Cocktails op de Dies

Lieve Speccies,

Het is weer zover, Spectrum is jarig en dat mag gevierd worden. Thema voor dit geweldige feest is natuurlijke Tijdmachine, maar of je nou voor of achteruit door de tijd gaat maakt ons niet uit. Zolang je maar op dinsdag 29 oktober, tussen 20:00 uur en ±22:00 uur aanwezig bent op de cocktailavond georganiseerd door zowel de KoCo als de BarCo.

Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plekken! De aanmeldingsdeadline is 27 oktober. Als je na de aanmeldingsdeadline er achter komt dat je toch niet kan, moet je zelf een vervanger zoeken voor jouw plekje. Betalen doe je aan de deur, en de prijs zal rond 4-5 euro liggen. Dit hangt af van de hoeveelheid aanmeldingen voor dit geweldige evenement.

Meld je dus met gehaaste spoed aan via deze link!!

Kusjes van de boys xxx