Nieuws

De Eerstejaarsdagen zitten vol!

Hoi hoi hoi!

De aanmeldingen voor EJD zijn super snel gegaan; we zitten vol!!!

Je kan niet langer een ticket kopen voor EJD, maar je kan je vanaf nu wel opgeven voor de reservelijst via dit form. Mocht er een plekje vrijkomen, dan bellen we je op en mag je alsnog mee!!! Houd daarom wel 19 t/m 21 augustus vrij, want je weet maar nooit…

Liefsss 🌈🌈🌈

Aanmeldingen Eerstejaarsdagen 2020!

Hoi allemaal! 🌈
De Eerstejaarsdagen komen er aan en de aanmeldingen gaan heel hard!!!
Zorg dus dat je je snel van een ticket verzekert via de volgende link!
Wij hebben er al super veel zin in en hopen jullie snel te zien!
Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar ejd@svspectrum.nl

Fotografeer de zomer door!

Lieve Speccies (en toekomstige Speccies),

Heb jij altijd al je mooiste foto’s willen delen met de rest van Spectrum? Dit is het moment want de CultCie organiseert een waanzinnige fotografiewedstrijd! Iedere twee weken is er een nieuw thema waarvoor jij je mooiste foto kan insturen. Vervolgens kan er in de week daarna door alle Speccies gestemd worden op de foto’s.

Je hebt de volledige vrijheid het thema te interpreteren zoals jij dat wilt. Je kunt eropuit gaan om nieuwe foto’s te maken, maar een oude foto gebruiken of fotoshoppen mag ook. Alles zolang je de foto maar zelf gemaakt hebt. Toekomstige studenten van Bèta-Gamma en Future Plantet Studies zijn ook hartstikke welkom om mee te doen.

Op dit moment is het thema: BLIJDSCHAP
Foto’s kun je insturen tot 10 augustus 23.59 uur door te mailen naar cultuur@svspectrum.nl
Stemmen op de foto’s van vorige ronde kan tot en met 3 augustus via deze link.

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens de zomer!

Veel liefs,
de CultCie

PS Wanneer er een nieuw thema is, zal dat in dit bericht worden bijgewerkt. Maar het is ook te vinden in de Spectrum Agenda, op de instagram (@sv.spectrum) en in het facebookevenement.

Notulen open vergadering

Hierbij de notulen voor iedereen die niet bij de open vergadering op 17 juni kon zijn. De drie hoofd onderwerpen van de vergadering waren: de begroting, ALV’s en het Beleid. Als hier nog vragen over zijn kun je deze altijd stellen door iemand van het bestuur te benaderen of je vraag naar bestuur@svspectrum.nl te sturen.

2020-06-17 Open vergadering

Update ALV, begroting en open vergadering!

Lieve leden,

ALV
Het is jullie waarschijnlijk opgevallen dat we dit halve jaar, na de Wissel-ALV, geen Beleids-ALV hebben kunnen organiseren. Ook is er nog geen Zomer-ALV aangekondigd door ons. Wegens de omstandigheden en maatregelen omtrent het coronavirus leek het ons niet verantwoord om een groot evenement zoals een ALV te organiseren dit collegejaar. Daarnaast heeft de UvA aangegeven het ook niet wenselijk te vinden om zoveel mensen samen te brengen binnen het Science Park gebouw. We hebben gekeken naar online alternatieven voor een ALV, maar deze vorm heeft niet de gewenste mate van interactie en kan niet de juiste stemprocedures faciliteren.
Om deze redenen voelen we ons genoodzaakt om de volgende ALV te organiseren in het nieuwe collegejaar (waarschijnlijk in september). In deze “Halfjaars”-ALV zullen jullie o.a. de sollicitatiecommissie kunnen aanstellen en de nieuwe begroting kunnen instemmen. Hieronder zullen veranderingen in de begroting zoals die in het beleidsplan stond, worden uitgelegd.

Begroting
De begroting zoals die in het beleidsplan staat, is aangepast. Ingrijpende veranderingen zoals de verhoging van de contributie en de verlaging van de bijdrage aan EJD, zijn eruit gehaald. Bijgevoegd een vergelijking tussen de oude (genummerd als 1) en de nieuwe (genummerd als 2) begroting. Posten die veranderd zijn van grootte, zullen hieronder toegelicht worden.

Inkomsten 

 • De contributie zal niet verhoogd worden en blijft komend jaar €25 voor nieuwe leden en €5 per jaar voor alumni.
 • In overleg met de AcqCie is het doel van komend jaar naar beneden bijgesteld, omdat het de afgelopen maanden moeilijk bleek om deals te sluiten met bedrijven.

Uitgaven 

 • Reisjes en evenementen die afgelast zijn en niet ingehaald zullen worden, krijgen geen geld. Dit zijn het Zeilweekend, Liftweekend en Flux BBQ.
 • Reisjes en evenementen die afgelast zijn maar hopelijk in volgend half jaar ingehaald kunnen worden, houden hetzelfde budget.
 • Omdat Stedentrip met dezelfde commissie en locatie als Liftweekend georganiseerd zal worden, zal deze ook het budget van Liftweekend krijgen.
 • Lopende commissies die maandelijkse evenementen organiseren, zoals de KAC, BarCo, EduCie en CultCie, krijgen 7/10e van het originele budget, omdat ze 3 van de 10 actieve maanden online (gratis) evenementen hebben aangeboden. Dezelfde regeling geldt voor de PromoCie.
 • De KoCo en FeestCie krijgen budget op basis van de grote evenementen die na de zomer hopelijk wel kunnen plaatsvinden. Ook de HokCo en SportCie zullen budget krijgen voor de evenementen die na de zomer nog plaats zullen vinden.
 • De TIS krijgt budget om na de zomer weer papieren tijdschriften kunnen drukken.
 • Bestuurskosten is naar beneden bijgesteld omdat er een aantal maanden geen spullen voor het hok zijn gekocht. Ook de ALV krijgt minder geld, omdat er nog maximaal 3 ALV’s plaats zullen vinden in het huidige bestuursjaar.
 • Na de zomer zal er nog voor €100 aan geldbuidels (eigen initiatieven) aan te vragen zijn. Ook zal er na de zomer een contract met Tactile afgesloten worden, maar omdat dit later is dan verwacht zal er minder geld voor administratie nodig zijn.
 • Om de begroting rond te krijgen is kostenpost onvoorzien een klein beetje opgehoogd.

Reeds uitgegeven posten zijn wintersport, bestuurskleding en overdrachtsborrel.

Open vergadering
Medezeggenschap van de leden is de hoeksteen van een gezonde vereniging. Daarom organiseren we op woensdag 17 juni om 18:00 een open vergadering via Zoom, onder de titel “Eten met het bestuur, lekker om 6 uur”. Hiervoor hebben we de volgende link: https://uva-live.zoom.us/j/95924956270 . We verzoeken jullie vooral om langs te komen, vragen te stellen en input te geven over o.a. de begroting en ons beleid afgelopen half jaar. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, je kan ons altijd bereiken via de gebruikelijke communicatiekanalen van Spectrum (Whatsapp of e-mail).

We begrijpen dat dit een erg ongebruikelijke situatie is maar we blijven onze uiterste best voor jullie doen om de vereniging op een verantwoorde wijze te besturen. Hartelijk bedankt voor jullie steun en enthousiasme de afgelopen tijd, hopelijk zien we elkaar snel weer!

Liefs,

Bestuur 2020
Bram, Esmée, Anouk, Yasmine, Jasmijn en Finn

Mondkapjes maken met de CultCie

Genaaid door de pandemie, de CultCie naait terug!

Lieve Speccies,
Het is tijd voor een ouderwetse knutselsessie met de CultCie. Niet alleen omdat het al zo lang geleden is of omdat de overheid ons tegenwoordig verplicht “creatief” te zijn. Vanaf 1 juni kunnen we niet meer met het openbaar vervoer zonder mondkapje. Voordat we allemaal bol.com gaan plunderen, kunnen we het misschien eerst zelf proberen.

We gaan op 2 juni met geïnteresseerden om 20:00 uur in een Zoomsessie om er samen met naald en draad uit te komen en ons eigen ‘intelligente’ mondkapje te maken. Wat heb je nodig? Niet veel, een oud stuk stof, een naald, (optioneel een elastiek) en een draad. Heb je dit niet? Kom dan je uit je quarantaine grot en ga op avontuur naar de Action, Kruidvat of ander met-TL-verlicht-kerkhof. Geruime tijd voor we beginnen mailen we je het stappenplan en het patroon, zodat je alvast kunt gaat oefenen. We kijken uit naar deze gezamenlijke naaisessie. Je kunt je via deze link inschrijven.

Hopelijk tot dan!

Liefs,
De CultCie

Commissie sollicitaties

Hoi lieve Speccies,

Ondanks dat we allemaal thuis zitten komt er wel weer een nieuwe sollicitatieronde aan! Omdat samenkomen en genieten van een lekker snackje helaas niet mogelijk is, kan je nu kennis maken met commissies en vragen stellen via Zoom op 7 mei 13.00-15.00 uur en 11 mei 15.00-17.00 uur!

De volgende commissies zoeken nog nieuwe leden:
TIS, Carrièredag, StuReCo 2021, ICA 2021, FamCo, AJW. Je kan op de naam van iedere commissie klikken om een kort filmpje te bekijken over wat die commissie doet.

Solliciteren kan van dinsdag 5 mei tot en met dinsdag 12 mei! Stuur je sollicitatie naar: bestuur@svspectrum.nl met daarin je naam, telefoonnummer en voorkeuren voor commissies!

Wij hebben er zin in, tot dan!

CultCie Corona Creativiteit

Lieve Speccies!

Misschien heeft de quarantaine en verveling jullie net zoals ons de knutsel kriebels gegeven, maar wisten jullie niet waar jullie moesten beginnen. Wij hebben daarom iets heel leuks bedacht:

Wij beginnen een cirkel creatieve corona post! Iedereen die mee doet krijgt random een ander Speccie toegeschreven, en het adres waar deze zich momenteel bevindt. Je hebt volledige (laagdrempelige) artistieke vrijheid als je maar voor 25 april iets naar dat adres stuurt. Je weet dus niet van wie je wat krijgt!

Je kan je tot en met 18 april aanmelden via deze link om mee te doen!

Om jullie een handje op weg te helpen zijn hier wat ideeën: gedichtje, verhaaltje, tekeningetje, borduursel, foto’s, papier maché, schilderijtje, usb-stick / cd met een filmpje of liedje, recept van iets lekkers, gebakken koekjes, gedroogde bloemen, knutsels.. Wat dan ook! Maak je geen zorgen over dat het van ‘hoge kwaliteit’ moet zijn.

Om jullie niet de deur uit te hoeven sturen nog een tip: je kan je postzegel digitaal aanvragen! Kijk hier voor meer informatie over digitale postzegels.

Wij hopen dat er lekker veel Speccies mee doen en hebben er zin in!

Liefs,
CultCie

Aanmeldingen Eerstejaarsdagen 2020!

Lieve speccies,

Een lichtpuntje in deze quarantainedagen. Het EJD-thema is bekend en de aanmeldingen voor papa’s en mama’s geopend. Dit jaar gaan we… Over de regenboog: alle kleuren van het spectrum!!!
Heb je er net zoveel zin in als wij en ben jij een geboren papa of mama, meld je dan nu aan! Mail je naam en motivatie (tekst, foto, filmpje, haal alles uit de kast!) naar ejd@svspectrum.nl.
Aanmelden kan tot 3 april 20:00. We hebben er ontzettend veel zin in. Op naar een kleurrijke EJD 🌈🌈🌈

De commissie heeft al een dansje gewaagd:

Online majorspeeddate 30 maart

Lieve eerstejaars Speccies,
In deze verwarrende coronatijden lijkt er soms een onzekere toekomst te zijn. Maar toch zullen jullie een major moeten kiezen op 11 mei. De EduCie heeft daarom besloten om de majorspeeddate te organiseren, maar dan online. Deze speeddate zal plaatsvinden op maandag 30 maart van 15:00 tot 17:00 uur.
Er zullen 3 rondes zijn, dus kies zorgvuldig de 3 majoren waar je het meest tussen twijfelt. Vervolgens wordt de discord link gelegd met een ouderejaars die één van deze majoren doet. En dan kunnen jullie gezellig kletsen over de beste keuze voor jou.
Wij wensen jullie veel succes en plezier tijdens deze online speeddate! Meld je nog leuk even aan via deze link 😉!
En lieve ouderejaars Speccies,
Lijkt het jou leuk om een online speeddate te hebben met een gezellige eerstejaars, of heb je nu zeeën van tijd of ben je eenzaam in quarantaine? Grijp dan deze kans! En meld je ook leuk aan voor een gezellige major speeddate via deze link!
Veel liefs,
De EduCie Spectrum