Nieuws

Mondkapjes maken met de CultCie

Genaaid door de pandemie, de CultCie naait terug!

Lieve Speccies,
Het is tijd voor een ouderwetse knutselsessie met de CultCie. Niet alleen omdat het al zo lang geleden is of omdat de overheid ons tegenwoordig verplicht “creatief” te zijn. Vanaf 1 juni kunnen we niet meer met het openbaar vervoer zonder mondkapje. Voordat we allemaal bol.com gaan plunderen, kunnen we het misschien eerst zelf proberen.

We gaan op 2 juni met geïnteresseerden om 20:00 uur in een Zoomsessie om er samen met naald en draad uit te komen en ons eigen ‘intelligente’ mondkapje te maken. Wat heb je nodig? Niet veel, een oud stuk stof, een naald, (optioneel een elastiek) en een draad. Heb je dit niet? Kom dan je uit je quarantaine grot en ga op avontuur naar de Action, Kruidvat of ander met-TL-verlicht-kerkhof. Geruime tijd voor we beginnen mailen we je het stappenplan en het patroon, zodat je alvast kunt gaat oefenen. We kijken uit naar deze gezamenlijke naaisessie. Je kunt je via deze link inschrijven.

Hopelijk tot dan!

Liefs,
De CultCie

Commissie sollicitaties

Hoi lieve Speccies,

Ondanks dat we allemaal thuis zitten komt er wel weer een nieuwe sollicitatieronde aan! Omdat samenkomen en genieten van een lekker snackje helaas niet mogelijk is, kan je nu kennis maken met commissies en vragen stellen via Zoom op 7 mei 13.00-15.00 uur en 11 mei 15.00-17.00 uur!

De volgende commissies zoeken nog nieuwe leden:
TIS, Carrièredag, StuReCo 2021, ICA 2021, FamCo, AJW. Je kan op de naam van iedere commissie klikken om een kort filmpje te bekijken over wat die commissie doet.

Solliciteren kan van dinsdag 5 mei tot en met dinsdag 12 mei! Stuur je sollicitatie naar: bestuur@svspectrum.nl met daarin je naam, telefoonnummer en voorkeuren voor commissies!

Wij hebben er zin in, tot dan!

CultCie Corona Creativiteit

Lieve Speccies!

Misschien heeft de quarantaine en verveling jullie net zoals ons de knutsel kriebels gegeven, maar wisten jullie niet waar jullie moesten beginnen. Wij hebben daarom iets heel leuks bedacht:

Wij beginnen een cirkel creatieve corona post! Iedereen die mee doet krijgt random een ander Speccie toegeschreven, en het adres waar deze zich momenteel bevindt. Je hebt volledige (laagdrempelige) artistieke vrijheid als je maar voor 25 april iets naar dat adres stuurt. Je weet dus niet van wie je wat krijgt!

Je kan je tot en met 18 april aanmelden via deze link om mee te doen!

Om jullie een handje op weg te helpen zijn hier wat ideeën: gedichtje, verhaaltje, tekeningetje, borduursel, foto’s, papier maché, schilderijtje, usb-stick / cd met een filmpje of liedje, recept van iets lekkers, gebakken koekjes, gedroogde bloemen, knutsels.. Wat dan ook! Maak je geen zorgen over dat het van ‘hoge kwaliteit’ moet zijn.

Om jullie niet de deur uit te hoeven sturen nog een tip: je kan je postzegel digitaal aanvragen! Kijk hier voor meer informatie over digitale postzegels.

Wij hopen dat er lekker veel Speccies mee doen en hebben er zin in!

Liefs,
CultCie

Aanmeldingen Eerstejaarsdagen 2020!

Lieve speccies,

Een lichtpuntje in deze quarantainedagen. Het EJD-thema is bekend en de aanmeldingen voor papa’s en mama’s geopend. Dit jaar gaan we… Over de regenboog: alle kleuren van het spectrum!!!
Heb je er net zoveel zin in als wij en ben jij een geboren papa of mama, meld je dan nu aan! Mail je naam en motivatie (tekst, foto, filmpje, haal alles uit de kast!) naar ejd@svspectrum.nl.
Aanmelden kan tot 3 april 20:00. We hebben er ontzettend veel zin in. Op naar een kleurrijke EJD 🌈🌈🌈

De commissie heeft al een dansje gewaagd:

Online majorspeeddate 30 maart

Lieve eerstejaars Speccies,
In deze verwarrende coronatijden lijkt er soms een onzekere toekomst te zijn. Maar toch zullen jullie een major moeten kiezen op 11 mei. De EduCie heeft daarom besloten om de majorspeeddate te organiseren, maar dan online. Deze speeddate zal plaatsvinden op maandag 30 maart van 15:00 tot 17:00 uur.
Er zullen 3 rondes zijn, dus kies zorgvuldig de 3 majoren waar je het meest tussen twijfelt. Vervolgens wordt de discord link gelegd met een ouderejaars die één van deze majoren doet. En dan kunnen jullie gezellig kletsen over de beste keuze voor jou.
Wij wensen jullie veel succes en plezier tijdens deze online speeddate! Meld je nog leuk even aan via deze link 😉!
En lieve ouderejaars Speccies,
Lijkt het jou leuk om een online speeddate te hebben met een gezellige eerstejaars, of heb je nu zeeën van tijd of ben je eenzaam in quarantaine? Grijp dan deze kans! En meld je ook leuk aan voor een gezellige major speeddate via deze link!
Veel liefs,
De EduCie Spectrum

TIS vakantie-editie

Lieve Speccies,

Voelen jullie ook de creativiteit opborrelen nu we de hele tijd binnen moeten zitten? Dit kenmerkt zich in een drang tot schrijven, schilderen of tekenen en een algeheel gevoel van rusteloosheid.
Voor jullie biedt de TIS nu een oplossing. Aangezien we allemaal gedwongen ‘vrij’ zijn is deze periode best goed te vergelijken met een kampeer vakantie naar Frankrijk, waarbij je door de harde regen noodgedwongen in je tent moet zitten. Het enige wat je dan nog door de malaise kan slepen is een kneiterdik zomerblaadje. Maar om zo’n unit te maken vragen wij nu jouw hulp. Ben je een geboren schrijver, maar had je hier tot dan toe nooit tijd voor? Dan zoeken wij jou! Of eigenlijk jouw prachtige schrijfsels en illustraties.
Jullie hebben de tijd tot zondag 22 maart 20.00 uur om jullie leuke verhalen en mooie tekeningen op te sturen naar tis@svspectrum.nl over jouw eigen (of die van anderen) quarantaine avonturen.

Liefs,
de TIS redactie

Update Coronavirus 12 maart 2020

Hoi allemaal,

Naar aanleiding van de recente persconferentie van Mark Rutte over maatregelen tegen het coronavirus, geven we jullie een korte update over de huidige stand van zaken binnen het bestuur. In deze persconferentie werd duidelijk dat evenementen groter dan 100 man zullen worden afgelast. We hebben contact gehad met IIS en daar komt het volgende uit naar voren:

  • De UvA volgt de richtlijnen van het RIVM en BUZA. Mocht een medewerker van de UvA of een student op de UvA positief testen op corona, dan neemt de GGD Amsterdam hier de leiding. De UvA zal dan het protocol van de GGD volgen.
  • De UvA heeft een website met elke dag om 12 uur (of vaker indien nodig) de laatste updates over het coronavirus: https://www.uva.nl/actueel/coronavirus/updates.html

Over het wel of niet doorgaan van toekomstige grote evenementen is nu nog niet veel duidelijkheid. Morgen gaan we vergaderen en dan zullen we jullie opnieuw inlichten.

We hopen jullie op deze manier genoeg te hebben geïnformeerd. Voor vragen kan je ons altijd aanspreken of mailen naar bestuur@svspectrum.nl

Groeten,

Bestuur 2020

Spectrum Beleids Bingo : Beleids ALV 2020

Je voelt je hart sneller kloppen. Nummer 42 wordt omgeroepen. Het geluid van driftig potlood gekras maar ook ontstemde kreunen galmt door de zaal. Je moet nog maar één cijfertje om niet alleen de grappenmaker van de bingoclub te zijn maar ook nog eens een werkelijke winnaar. En dan: nummer 69; De Beta-Blockers vangen deze hartslagpiek maar net op en je voelt een diepe oervibratie onstaan uit de krochten van je geest: BINGO!. Dit is het zenit van je AOW en Advocaat gevulde bestaan. In je hoofd bedenk je alvast hoe de verslagen blik van buurvrouw Beps er uit zal zien als ze hoort dat ze eindelijke van haar bingo-troon is gestoten.

Mooi heh, maar helaas is dit moment nog toekomstmuziek voor de meesten onder ons. Geen zin om nog 50 jaar te moeten werken? Kom dan gezellig naar de Beleids-ALV om 18:00 op 19 maart te Science Park. Niet alleen zullen de jaarplannen van het bestuur worden gepresenteerd maar zal er ook sprake zijn van o.a. goedkoop avondeten (mede mogelijk gemaakt door de KoCo ♥), gratis drankjes en de primeur van het jaar: BELEIDS BINGO. Elk aanwezig lid krijgt de kans om mee te doen met deze bingo en om GAVE PRIJZEN te winnen, welke zullen worden uitgereikt op de aansluitende Montmartre borrel (eenmalig verplaatst van de woensdag naar de donderdag). Kom gezellig langs een neem je pensionados in spe mee.

Aanmeldingsformulier voor het avondeten: https://forms.gle/moXNTrSHMvDMRKfK9

Spectrum: Majormeelopen – EduCie

Lieve Speccies,
Het is alweer bijna tijd om jullie major te kiezen en dat zorgt bij velen voor keuzestress! Maar wees niet getreurd, de EduCie heeft een oplossing. Wij zorgen ervoor dat je als eerstejaars Bèta-Gamma of FPS kan meelopen met een ouderejaars student (voor bèta-gamma) of mee kan lopen met een vak (voor FPS). Dit zorgt ervoor dat je de majoren die jou leuk lijken alvast een beetje kan proeven!
Eerstejaars Bèta-Gamma kunnen zich aanmelden via de onderstaande link:
Eerstejaars FPS kunnen zich aanmelden via de volgende link:
Succes met jullie majorkeuze!
Veel liefs,

Beleids-ALV 19 maart

Lieve Speccies,

Bestuur 2020 is nu nog even aan het zwoegen, maar 19 maart is het eindelijk zo ver. Dan zal de beleids-ALV  van het 24ste bestuur der sv Spectrum plaatsvinden. Ben jij ook zo benieuwd naar alle nieuwe plannen? Kom dan vooral naar de ALV!
Meer informatie volgt snel.

Liefs,

Bestuur