Nieuws

Aanmelden EJD crew

Lieve Spectralen,

Met de Eerstejaarsdagen om de hoek zijn wij weer op zoek naar een fantastische crew met wie we de aankomende eerstejaars 3 onvergetelijke dagen kunnen laten beleven. Ben jij enthousiast en ben je 21 t/m 23 augustus beschikbaar? Geef je dan voor 2 mei 23.59 uur op als papa/mama door je naam + motivatie tekst/filmpje/foto te sturen naar ejd@svspectrum.nl!

Liefs,

De EJD-commissie 2019

Design Contest!

Doe mee aan de design contest! Voor goede doelen mei gaan we Spectrum merchandise verkopen. Het goede doel van dit jaar wordt nog bekend gemaakt. Maar voordat we merchandise van de vereniging kunnen verkopen, moet er een design zijn, en dat is waar we jullie hulp nodig hebben!

Maak jij voor spectrum een merchandise design voor sokken en T-shirts?

Zoals elke contest zijn er vereisten en deadlines aan verbonden:

 • Je dient je design voor 4 mei (23.59) in te leveren in dit Google form
 • Het drukken van de shirts gaat in 2 kleuren gebeuren: shirtkleur en design kleur. Houd hier rekening mee!
 • Het liefst ontvangen wij het digitaal als .svg bestand, maar in overleg is er meer mogelijk.
 • Het design moet op zichzelf kunnen staan en niet gekoppeld aan een jaar of doel.

SoProCie

Afgelopen twee jaar is er veel kritiek gekomen op het huidige sollicitatieproces van Spectrum. Aan de hand van twee open vergaderingen, die hebben plaatsgevonden op 1 februari en 27 februari, is een probleemanalyse van het huidige sollicitatieproces van Spectrum opgesteld. Ook is er nagedacht over de praktische vormgeving van de commissie en is er op de tweede open vergadering een commissie gevormd.

De SollicitatieProcesCommissie (SoProCie) is een commissie die het proces waarmee het nieuwe bestuur wordt gekozen zal herzien. De commissie zal verschillende mogelijkheden voor het proces naast elkaar leggen en kijken wat de beste opties zijn voor de huidige vereniging. Via een keuzeboom zal er op een ALV een besluit worden genomen over een nieuw sollicitatieproces.

De commissie houdt zich bezig met het vergaren van informatie en mogelijkheden van sollicitatieprocessen bij andere verenigingen. De informatie zal worden uitgewerkt tot een objectief informatief bestand over mogelijke processen en de gevolgen daarvan. Geïnteresseerde leden kunnen via open vergaderingen input leveren. Aan de hand van verzamelde informatie en de input vanuit de vereniging zal de commissie een keuzeboom opstellen. Deze zal samen met een advies aan een ALV gepresenteerd worden. Mocht je meer willen weten of vragen of input hebben kan je mailen naar soprocie@svspectrum.nl

De SollicitatieProcesCommissie 2019 bestaat uit:

Suzanne Mulder – Voorzitter
Lieve Denkers – Secretaris
Esmée van Rixel
Nynke Verhaar
Josefien Meerevoort – Afgevaardigde bestuur

Eten voor de Beleids-ALV

Aankomende maandag 18 maart om 18:30 uur is het al tijd voor de Beleids-ALV, het moment om het bestuur advies te geven over hun beleid! Denk jij, oh nee, ik heb daarvoor een master-markt of überhaupt geen tijd, wanneer ga ik avondeten?? Geen probleem! Er wordt namelijk een heerlijke maaltijd voor jullie verzorgd. Dus meld je hieronder aan als je maandag om 18 uur, voor een kleine bijdrage wilt meegenieten van een heerlijke vegetarische maaltijd! Om geld en tijd te besparen maken we geen vlees-optie, maar neem gerust je eigen kipfilet mee! Ben je veganistisch? Geef dat ook alsjeblieft even aan. Hopelijk tot dan! En vergeet niet een korte blik te werpen op het beleidsplan 🙂

Aanmelden kan via deze link!!

 • Waar: Het Hok en omstreken
 • Wanneer: 18 maart 2019, 18:00 uur
 • Kosten: ± €3,-

Klimaatmars en spandoeken maken!

Op zondag 10 maart organiseert Milieudefensie de Klimaatmars op de Dam. Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken. Als FPSer, betrokken Bèta-gamma’s, bewuste mensen, groene studenten en speccies moeten wij hier natuurlijk in grote getalen aanwezig zijn! We willen op een centraal punt afspreken (waar we ook onze fietsen neer kunnen zetten) en dan kunnen we samen marcheren – centraal punt volgt. Ben er bij en red de bij! 🐝Klik hier om naar het facebook evenement te gaan!

Bij het meelopen in de Klimaatmars hoort natuurlijk een opvallend bord of spandoek om de aandacht te trekken voor dit belangrijke doel! Kom daarom maandagmiddag 4 maart ook jouw bord/spandoek maken! De KAC zorgt voor verf, kwasten en probeert wat karton/papier/een laken mee te nemen, maar neem vooral zelf ook benodigdheden/handigheidjes mee om bij het knutselen te gebruiken. Klik hier om naar het facebook evenement te gaan!

Spandoeken maken:

 • Waar: SP B0.207
 • Wanneer: 4 maart, 15.00-17.00

Klimaatmars:

 • Waar: de Dam, Amsterdam
 • Wanneer: 10 maart, 12.00-18.00

Be there, or be an environmental square!

Etiquette-workshop ACD

Onze broertjesvereniging van scheikunde hebben een interessant evenement voor spectrumleden beschikbaar gesteld. Dus grijp je kans om een ACD evenement bij te wonen! Hoe houd je je glas op de juiste manier vast tijdens de borrel na bedrijvendag? Hoe spreek je tijdens een carrièredag die directeur van die multinational aan om te netwerken? Meld je hier aan voor de (borrel en netwerk) etiquette workshop van Nahnya barones van Voorst tot Voorst. Meer lezen over haar en haar werk? Klik hier om een interessant artikel te lezen. Bij de workshop is het boek ‘Hoe hoort het eigenlijk’ van Amy Groskamp-ten Have inbegrepen. Meld je hier aan!

 • Waar: SP B0.201
 • Wanneer: 27 februari, 17:30 – 19:30
 • Kosten: €15,-

Meet en Eat!

Lieve Speccies,

De nieuwe sollicitatieperiode gaat van start! Lijkt het je leuk om bij een commissie te gaan, maar heb je geen idee welke? Of heb je nog vragen over bepaalde commissies? Kom naar de Meet en Eat! Hier zullen commissieleden aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast is het ook super gezellig en is er gratis eten! De commissies die nieuwe leden zoeken zijn: de TIS, CultCie, KAC, BarCo, KoCo, EduCie, SportCie, ZeilCo, EJD en de AcqCie. Er zijn twee Meet en Eat’s gepland volgende week:

 • Maandag, 11 februari, 11.00-14.00 (met nachos en guacamole!)
 • Donderdag, 14 februari, 14.00-16.00 (met chocolade, voor valentijn <3)

Hopelijk tot dan!