Nieuws

Spectrum toneelstuk: To flush a mockingbird

In een hilarische komedie met een duister randje, nemen zeven sterspelers je doelloos doch doortastent mee langs bloedstollende avonturen en barslechte humor. Een dodelijk ongeval bij Spectrum heeft de Speccies in rouw gedompeld. Maar het slachtoffer is wel héél onwaarschijnlijk aan zijn einde gekomen. En waarom gaat het bestuur zich steeds corporaler gedragen? Een stel alledaagse Speccies worden plotseling de helden van dit verhaal als zij het heft in eigen hand nemen en op onderzoek uitgaan – op zoek naar de ware aard van Spectrum. Weten zij de mysterieuze verwikkelingen die de vereniging beethouden op tijd te ontrafelen? Facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/164924504928059/
De voorstelling vindt plaats op 17 maart om 20.00 uur in de CREA theaterzaal. Kaarten zijn hier te koop.

Regie&Productie: Booker Hoekman & Renske Grupstra
Scenario: Joran Buwalda
Spel: Joran Buwalda, Sander Doornbos, Kyra van Heems, Max Laboyrie,
Josefien Meerevoort, Jeroen de Nobel en Roos Vervelde
Met speciale dank aan: Ivar verburg (muziek), Emma Hissink Muller (decor) en de KlusCie (decor)  

Spectrum: Liftweekend 2020!

Lieve allemaal,

Het liftweekend komt er weer aan! Op vrijdag 8 mei is het aan jullie om van A naar Bier te liften! Om jullie lekker warm en enthousiast te maken zullen wij binnenkort her en der een hintje droppen. Zo kunnen jullie er misschien al achter komen wat de geheime bestemming is. Degenen die als eersten de bestemming weten te bereiken krijgen een duimpje en een pluimpje :).

Voor nu is belangrijk om te weten dat Liftweekend zal plaatsvinden in het weekend van 30 mei tot en met 2 juni. We beginnen zaterdagochtend vroeg met liften en komen dinsdagochtend weer met de bus aan. De kosten zullen +/- 80 Euro bedragen. Het liften doe je met een jongen en een meisje \(^_^)/ .

De aanmeldingen zien hier te vinden (Google form) op 16 maart om 20:00!

Kusjes, knuffels en heel veel liefs van de LiftCie 2020!!!♥

Ps. Vragen? Reacties op hints? Partnerproblemen? Mail naar Lift@svspectrum.nl

Spectrum: Naar OP1!

Lieve Speccies, ga even rustig zitten, adem diep in en bereid je voor op de schok van je leven: het eerste AcqCie-evenement gaat plaatsvinden!! Ben jij geïnteresseerd in het nieuws, houd je van discussies en ben je altijd al benieuwd naar de backstage van tv-programma’s? Dan is dit je kans, want in samenwerking met Unifind kun jij op maandag 24 februari en donderdag 27 februari in het publiek van OP1 zitten.

OP1 is het nieuwste dagelijkse programma van de NPO en vervangt Eva Jinek en Jeroen Pauw. In het programma bundelen 5 publieke omroepen hun krachten en presenteren elke week een avond geheel in eigen stijl. Elke omroep heeft een eigen presentatieduo die eenmaal per week de actualiteiten doornemen en gasten uitnodigen.

Hoe kan ik mee?
Meld je nu aan voor één van de avonden via:

https://forms.gle/9oMZYNHh1jbamda79

Als je graag als een groepje wilt, kun je dat ook vermelden. Schrijf je dan wel allemaal los in. Voorwaarde is ook dat je een account aanmaakt bij Unifind, linkje staat in het formulier. Er is beperkt plaats beschikbaar, wees er snel bij!

Wat is Unifind?
Unifind is een bedrijf dat mensen rekruteert voor talkshows zoals OP1 maar ook De Nieuwe Maan of De Hofbar. Nadat je een account hebt aangemaakt, kan je je op hun website inschrijven voor het bijwonen van deze programma’s tegen een vergoeding. In onze ervaring worden er geen mailtjes gestuurd, dus wees niet bang voor spam.

Wat heeft Spectrum hieraan en wat heb je er zelf aan?
Met je komst help je Spectrum superveel! Voor het aanmelden van de studenten krijgt Spectrum een vergoeding en die inkomsten zijn natuurlijk essentieel om de vereniging draaiende te houden. Als je zelf een account maakt en je inschrijft voor een uitzending zou je dit bedrag zelf krijgen, maar deze eerste keer gaat het bedrag naar Spectrum. Op deze manier krijg je wel de kans om dé talkshow van de publieke omroep bij te wonen met je favo spectrum vrienden en de vereniging te helpen! Natuurlijk kun je in de toekomst voor eigen verdienste gebruik maken van Unifind.

Meet & Eats

Beste Lieverds,
We zijn alweer halverwege ons wonderschone collegejaar!
Om aan alle heisa te ontsnappen kunnen jullie al je energie weer in nieuwe commissies stoppen. Heb jij nou mega veel zin om de leukste evenementen te organiseren én dit ook nog eens te doen met de leukste speccies? Dit is je kans, want er komt weer een nieuwe sollicitatieronde aan! Als je nog niet weet welke commissie je wilt doen of zin hebt om gezellig een hapje mee te eten, kom dan lekker langs in het hok en stel alle vragen die je wilt.

Wanneer zijn de Meet & Eats?

Maandag 10 februari van 11:00 tot 14:00

Donderdag 13 februari van 13:00 tot 16:00

De volgende commissies zoeken nog nieuwe leden:

– TIS
– BarCo- FeestCie
– KoCo
– KAC
– EduCie
– CultCie
– PromoCie
– ZeilCo
– EJD

– LiftCie

-SportCie

Je kan solliciteren door bij de Meet & Eat een briefje in de sollicitatiedoos te doen of door tot uiterlijk 16 februari 13:00 een mailtje met daarin je naam, telefoonnummer en commissie voorkeur naar bestuur@svspectrum.nl

Moordspel-KAC

Lieve Speccies,

Na het fantastische James Bond gala, moet je de spion nog even in jezelf naar boven halen. Daarom komt de KAC met hét legendarisch spannende moordspel van de eeuw. Denk jij dat je het in je hebt om jouw mede-speccies onopvallend te bespioneren? Ben jij altijd de schijnheilige mol in een gezelschap? Stel jouw kwaliteiten op de proef, en meld je aan!

Hoe het in zijn werking gaat: Je krijgt de opdracht om een foto te maken van één van de andere deelnemers terwijl die een bepaalde handeling uitvoert. Lukt dit? Dan is de ander uitgeschakeld en krijg je een nieuwe opdracht.

Deze test loopt een hele week (10 t/m 19 Februari)!!

Aanmelden kan via deze link.

 

Spectrum goes Carnaval

Lieve carnavalsvierders van zowel boven als onder de rivieren,

Een gloednieuwe commissie, zes gepassioneerde speccies aan het roer van een schip wat van voor naar achter van links naar rechts gaat, met maar één doel aan het eind van de glooiende horizon: carnaval in Eindhoven.

Vrijdag 21 februari organiseert de CarCo een dagtrip naar Eindhoven. We beginnen met een CarnaPreBo in het hok, om alvast in de stemming te komen, de keel met Bavaria te smeren om de zachte g te oefenen en ons natuurlijk om te kleden. Niemand mag natuurlijk doorhebben dat het grootste deel van de groep zich op onbekend terrein bevindt! Dat komt helemaal goed, want voor eventuele schmink of last minutes attributen om er carnaval-proof uit te zien wordt gezorgd!

Vanuit de preborrel gaan we aan het eind van de middag met het OV naar Eindhoven toe, om de hele avond op en rondom Stratumseind te hossen, slap te zeveren, mee te lallen met Snollebollekes of misschien wel de Brabantse carnavalsshot Schrobbelèr te proberen!

De laatste trein terug naar Amsterdam vertrekt rond 01:30u, zodat zowel studenten met week-OV als weekend-OV gratis terug naar huis kunnen. En anders wordt het een memorabele overnachting en overleving op Eindhoven Centraal!

Dit mooie evenement kost je helemaal niets, uiteraard zijn de genuttigde consumpties wel voor eigen rekening, maar je krijgt er een hoop Brabantse gezelligheid voor terug!

Vul even dit form in om je aan te melden 🙂

Liefs,
De CarCo

 

Wissel-ALV!

Op 5 februari is het dan eindelijk zo ver: de bestuurswissel! Om 00.00 wisselen het 23e en 24e bestuur en wordt het kandidaatsbestuur officieel bestuur.

Om 18.00 vindt eerst de Wissel-ALV plaats. Hier gaat het 23e bestuur hun jaarverslag presenteren, Puck de eindrealisatie en worden de kandi’s aangekondigd als biiiijjjjnnnnnaaaa-bestuur. Daarnaast wordt ook de KasCo voor het komend jaar ingestemd. Wees erbij dus!

Ook kan je je weer aanmelden om te eten voor de ALV. Deze keer is er besloten om pizza’s te gaan bestellen. De prijs zal rond de 7 euro per pizza zijn. Vul VOOR woensdag 5 februari 14.00 dit form in!

EduCie: Bezoek Portugese Synagoge

Je bent klaar met de tentamenweek en gaat vrijdag naar de uithuilborrel om je zorgen te vergeten, alleen je hebt eigenlijk geen idee wat je nu tot die tijd gaat doen. Om nou twee dagen lang de hele tijd netflix te kijken gaat zelfs jou te ver, maar je gaat toch ook echt niet al studeren voor het volgende blok.

Niet gewanhoopt, de EduCie komt je te hulp! Donderdag 30 januari verzorgen wij een exclusief bezoek aan de Joodse Synagoge in Amsterdam. Dompel je onder in deze unieke, millenia oude cultuur!

Wij betalen (in ieder geval het merendeel van) de toegang en rondleiding met gids, dus voor studenten is dit een unieke kans om een keer kennis te maken met het Jodendom of juist al je vragen over deze religie te kunnen stellen.

Het aantal plaatsen is beperkt dus mocht je willen komen,

Amsterdam – Portugese Synangoge.

meld je dan aan via dit formulier. Hopelijk zien we jullie allemaal daar!

NB: Meld je snel aan want er zijn maar 15 plekken!!!

PS. Zelfs als je een tentamen hebt op vrijdag, mag je komen hoor. Een goed bezoek aan de Synagoge helpt zelfs de grootste tentamenstress verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Een nieuw prototype voor de site

Hallo speccies!

Bedankt voor alle antwoorden op de vorige vragenlijst over de site! We hebben daar heel veel aan gehad. Onze conclusie was dat veel mensen graag de site zouden willen gebruiken als het allemaal gewoon ietsjes beter er op stond. Kortom, we zijn aan de slag gegaan. Nu is het eerste ontwerp klaar met een interactief prototype. Wij zouden daarom graag jullie feedback willen op dat prototype, en als je daarnaast nog goede ideeën hebt dan horen wij dat natuurlijk ook graag!

Prototype + Vragenlijst

Naar de Rechtbank met de CultCie!

Lieve Speccies,

De CultCie gaat weer op stap, dit keer naar het kloppende hart van de rechtstaat: de rechtbank!
Om 13.30 staat een groepsbezoek geplant bij een politierechter zitting in Rechtbank Amsterdam. We verzamelen om 13.00 voor de hoofdingang voor bezoekers. Het precieze adres/gebouw en gebouw vind je hier.

Er is plek voor max. 15 man, dus meld je zo snel mogelijk aan want vol is vol!
Hier het aanmeldformulier.

Heel veel liefs van de CultCie