Nieuws

Etiquette-workshop ACD

Onze broertjesvereniging van scheikunde hebben een interessant evenement voor spectrumleden beschikbaar gesteld. Dus grijp je kans om een ACD evenement bij te wonen! Hoe houd je je glas op de juiste manier vast tijdens de borrel na bedrijvendag? Hoe spreek je tijdens een carrièredag die directeur van die multinational aan om te netwerken? Meld je hier aan voor de (borrel en netwerk) etiquette workshop van Nahnya barones van Voorst tot Voorst. Meer lezen over haar en haar werk? Klik hier om een interessant artikel te lezen. Bij de workshop is het boek ‘Hoe hoort het eigenlijk’ van Amy Groskamp-ten Have inbegrepen. Meld je hier aan!

  • Waar: SP B0.201
  • Wanneer: 27 februari, 17:30 – 19:30
  • Kosten: €15,-

Meet en Eat!

Lieve Speccies,

De nieuwe sollicitatieperiode gaat van start! Lijkt het je leuk om bij een commissie te gaan, maar heb je geen idee welke? Of heb je nog vragen over bepaalde commissies? Kom naar de Meet en Eat! Hier zullen commissieleden aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast is het ook super gezellig en is er gratis eten! De commissies die nieuwe leden zoeken zijn: de TIS, CultCie, KAC, BarCo, KoCo, EduCie, SportCie, ZeilCo, EJD en de AcqCie. Er zijn twee Meet en Eat’s gepland volgende week:

  • Maandag, 11 februari, 11.00-14.00 (met nachos en guacamole!)
  • Donderdag, 14 februari, 14.00-16.00 (met chocolade, voor valentijn <3)

Hopelijk tot dan!

Aanmeldingen Batavierenrace

Vanavond 20:30 uur gaan de aanmeldingen voor de Batavierenrace open!

De Batavierenrace is een van ’s werelds grootste hardloopestafettes voor studenten, met een festival en een grote studentencamping eraan verbonden. Samen met 25 andere sportieve en gezellige Speccies ga jij dit weekend vol rennen, springen, dansen en gezelligheid in en dit voor een prijs van slechts ± €35,-. De Batavierenrace is niet alleen leuk voor mensen die van sporten en hardlopen houden, maar ook voor iedereen die van kamperen en feestjes houdt. Daarnaast is het natuurlijk dé uitgelezen gelegenheid om te laten zien dat jij de snelste van heel Spectrum bent.

Word jij nou helemaal warm van dit bericht? Meld je dan vanavond aan voor het evenement! Aanmelden kan via deze link.

We hopen je bij de Bata te zien!!

 

Groetjes namens je bois bij de SportCie

Majormeelopen 2019

Lieve eerstejaars,

Je wilt er misschien nog niet aan denken, maar het wordt tijd om jouw majorkeuze te maken! Aangezien wij speccies altijd heel veel last hebben van keuzestress, helpt de EduCie je om de keuze makkelijker te maken: loop een dagje mee met een ouderejaars!

Als eerstejaars Bèta-Gamma kan je je hier opgeven. Je loopt een dagje mee met een student van de major die jij kiest. Op deze manier leer je meer over de inhoud van de major en kan je alvast de sfeer proeven!

Als FPS’er heeft het helaas weinig zin om met een ouderejaars student mee te lopen, aangezien dit jaar het curriculum is veranderd. Wel kan je uiteraard colleges bezoeken van een major waar jij in geïnteresseerd bent. Voor meer informatie en hulp kan je je hier opgeven.
Mocht je toch graag met een ouderejaars willen praten of nog andere vragen hebben, neem dan contact met ons op via educatie@svspectrum.nl.

Succes met de majorkeuze!

SoProCo 2.0

Vrijdag 1 februari is van 11-13u in A1.06 de SoProCo 2.0 vergadering om mee te denken over de toekomst van het sollicitatieproces voor het bestuur van Spectrum. Hier vinden jullie de agenda en vergaderstukken. Het bevat een Samenvatting van de sollicitatieprocessen van de andere studieverenigingen van Science Park, zodat jullie een beeld hebben van hoe het er bij onze broertjesverenigingen aan toe gaat. Ook vinden jullie een Uitleg over de keuzes voor een nieuwe sollicitatieprocedure die in 2015 al is opgesteld. Dit stukje geschiedenis is goede achtergrondinformatie om over de toekomstige verbetering van het proces na te denken. Daarnaast vinden jullie dus de agenda. Lees de informatie goed door, zodat we allemaal op een lijn zitten en een effectieve discussie kunnen voeren. Wij kijken ernaar uit en zien jullie allemaal vrijdag!

Wissel -ALV

Hoi lieve speccies! Omdat dit de laatste ALV van ons bestuur is, is er een speciale actie: de commissie met (in verhouding) de meeste leden aanwezig op de ALV krijgt een taart (ALV-commissies tellen niet mee)! De voorzitters van spectrum nodigen jullie uit:

Ook kon niet iedereen de link naar ALV vergaderstukken (in de mail) openen. Daarom hier hoe je ze makkelijk kan vinden op de site. Onder het kopje “voor leden” ga je naar “Algemene ledenvergadering”, ga hier naar “verenigingsjaar 2018” en dan zul je de juiste vergaderstukken vinden. Voor de zekerheid hier nog een keer de link: http://www.svspectrum.nl/…/algemene-l…/verenigingsjaar-2018/

Wat wordt de nieuwe Spectrumvlag!!??

Hoi allemaal,
Het bestuursjaar zit er bijna op, maar de belangrijkste beslissing van het jaar moet nog worden genomen: Wat wordt de nieuwe Spectrum vlag?? En deze beslissing kan door ons allemaal genomen worden!
Wij hebben de keuze voor jullie makkelijk gemaakt, door twee mogelijkheden voor te stellen.
Kies je favoriete ontwerp via deze link.

Groetjes, jullie SportCie-vrienden!

Fijne kerst namens het bestuur

Lieve speccies,

We willen jullie als bestuur een hele fijne kerst wensen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Helaas was onze secretaris ziek op het moment dat we de foto maakten, maar we hebben toch ons best gedaan om de foto.

Liefs,

Bestuur 2018

Bestuur 2019!

Het is ons een eer en een waar genoegen om het voorgestelde kandidaatsbestuur 2019 aan jullie voor te stellen:

 

Voorzitter – Josefien Meerevoort (tweedejaars, Bèta-gamma)

Secretaris – Roos Vervelde (derdejaars, Bèta-gamma)

Penningmeester – Puck Mulder (derdejaars, Bèta-gamma)

Commissaris Activiteiten – Frederike van Esch (eerstejaars, Bèta-gamma)

Commissaris Onderwijs – Jon Schoute (tweedejaars, Bèta-gamma)

Commissaris Extern – Job Stelwagen (tweedejaars, Future Planet Studies)

 

Wij wensen het kandidaatsbestuur veel succes het komende jaar. We zien jullie allemaal graag bij de Kies-ALV!

 

Liefs,

De sollicitatiecommissie

Tentamenleerlokaal

De tentamenweek komt er weer aan, dus kom gezellig met je medespeccies studeren in onze tentmaneleerlokalen. Succes met de tentamenweek! Vergeet ook niet de tentamenbank te gebruiken bij het leren. Die vind je hier.

 

Overleglokaal: A1.11

Stiltelokaal: B0.209 (met uitzondering van donderdag, dan: A1.06)

Lokalen zijn beschikbaar maandag 17 december t/m vrijdag 21 december.