Bestuur 2017 zoekt bestuur 2018

Hoi liefjes,

Binnenkort opent de zoektocht naar bestuur 2018. Om jullie alvast een idee te geven van wat de functies inhouden staan deze in dit bericht toegelicht.
Van 2 november 2017 tot 14 november 2017 zijn de aanmeldingen geopend en kun je een motivatiebrief + CV naar de sollicitatiecommissie sturen (sollicitatie@svspectrum.nl).

Bestuursfuncties binnen Spectrum

Dagelijks Bestuur
Het dagelijks bestuur bestaat uit de Voorzitter, de Secretaris en de Penningmeester. Zij houden vooral de grote lijnen van de vereniging in de gaten: het beleid, de begroting, dagelijkse gang van zaken en de externe contacten.

Voorzitter
Als Voorzitter ben je de eindverantwoordelijke voor het bestuur en de vereniging. Je leidt vergaderingen, coördineert bestuursleden en zorgt voor een goede teamsfeer. Daarnaast ben je het gezicht van de vereniging voor zowel de leden als externe contacten. Dit betekent regelmatig overleg met de universiteit, samenwerking met andere verenigingen, e-mailcontact met niet-leden en natuurlijk speechen. Het overzicht hebben, het hoofd koel houden, een vlotte babbel, natuurlijk overwicht, zorgzaamheid en een gevoel voor teamspirit zijn belangrijke eigenschappen voor een voorzitter.
Secretaris
Kort gezegd ben je als secretaris verantwoordelijk voor ‘al het geschrevene’. In eerste plaats zijn dat de notulen tijdens de vergadering en de fysieke post, maar daarnaast zijn de digitale communicatiekanalen ook niet te verwaarlozen! Je houdt de bestuursmail bij, schrijft wekelijks een ledenmail en beheert het ledenbestand. Daarnaast ben jij de verantwoordelijke voor de website uit het bestuur en ben je het aanspreekpunt voor veel (commissie)leden via de mail. Omdat je als een spin midden in het communicatieweb zit, overleg je veel met andere bestuursleden en commissies en ben je altijd van alles op de hoogte. Daarom moet je als secretaris goed in staat zijn om georganiseerd te werken, sterk kunnen communiceren en ondernemend zijn om waar nodig projecten op te pakken en een zetje in de goede richting te geven.
Penningmeester
Als Penningmeester beheer je de vele Zwitserse bankrekeningen en staatsobligaties van Spectrum. Iets overdreven, maar je bent wel de eindverantwoordelijke voor de financiën van de vereniging. Je stelt de jaarbegroting op, controleert commissies op hun financiën en bent verantwoordelijk voor de boekhouding. Dit betekent dat je veel contact hebt met alle commissies. Daarnaast is de Penningmeester actief in de Acquisitiecommissie om zo te werken aan meer inkomsten. Je komt als Penningmeester veel nieuwe dingen tegen en leert daarmee om te gaan. Perfectionisme en “nee” kunnen zeggen zijn eigenschappen die hierbij goed van pas kunnen komen. Een Penningmeester is nauwkeurig, moet streng kunnen optreden en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Commissariaat
Het commissariaat van het bestuur bestaat uit de Commissaris Activiteiten, de Commissaris Onderwijs en de Commissaris Reizen. De belangrijkste taken van het commissariaat is het begeleiden van de commissies. Elke commissaris krijgt een aantal eigen commissies onder zijn hoede en is er samen met de voorzitter van desbetreffende commissies verantwoordelijk voor dat deze commissies goed functioneren.

Commissaris Activiteiten
Een Commissaris Activiteiten verschaft de nodige ontspanning en plezier aan de leden. Jouw hoofdfunctie is de communicatie tussen de activiteiten-commissies en het bestuur hoog houden. Jouw commissies zijn de Feestcommissie, de Kleine Activiteitencommissie, de Kookcommissie en de Barcommissie. Van deze commissies zul je de vergaderingen bijwonen en meedraaien bij activiteiten. Samen met deze commissies zul je intensief samenwerken om van elke activiteit weer een daverend succes te maken. Als Commissaris Activiteiten ben jij telkens weer enthousiast op de activiteiten van Spectrum en kun jij mensen goed meekrijgen in jouw enthousiasme. Daarnaast kun je goed communiceren en weet je goed je boodschap over te brengen. Ook ben jij iemand die veel ideeën heeft en een creatieve draai kan geven aan de activiteiten. Bovendien hou jij van een pilsje op z’n tijd en weet jij wat een feestje is.
Commissaris Onderwijs
Als Commissaris Onderwijs ben je verantwoordelijk voor de studiegerelateerde commissies van Spectrum. Zo ben je verantwoordelijk voor de Congrescommissie van het Interdisciplinair Congres Amsterdam (ICA), de Studiereiscommissie, de Educatiecommissie, de Cultuurcommissie, de redactie van het Tijdschrift voor Interdisciplinaire Studenten (TIS) en je onderhoudt het contact met het IIS en het Interdisciplinair Alumni Netwerk Amsterdam (IANA). Van deze commissies en hun projecten ben je eindverantwoordelijke. Je zorgt er voor dat hun activiteiten de studiegerelateerdheid op de Spectrale kaart zetten. Een Commissaris Onderwijs is doeltreffend doch doortastend, organisatorisch sterk, creatief en inventief, en bovenal geïnteresseerd!
Commissaris Reizen
De Commissaris Reizen is verantwoordelijk voor de reizen van de studievereniging. De commissaris richt alle commissies op, dus je solliciteert alle mensen en stelt een team samen. Het is dus belangrijk dat je jouw enthousiasme kan overbrengen, zodat je genoeg mensen enthousiast maakt om elke keer een nieuwe commissie op te zetten. Met de commissie werk je samen naar één groot evenement toe. Daarna houdt de commissie er mee op en begint het verhaal weer opnieuw. Als ervaringsdeskundige werk je de commissies in en help je de commissie er een geslaagde reis van te maken. Als Commissaris Reizen ben je verantwoordelijk voor het Zeilweekend, de Eerstejaarsdagen, de Liftwedstrijd, het Allejaarsweekend, de Wintersport en de Stedentrip. Verder ben je commissaris voor het bestuur, dus je vertelt over de voortgang van zaken en werkt aan algemene bestuurstaken en projecten.
De Commissaris Reizen moet goed zijn in samenwerken, plannen, organiseren, overzicht houden en stressbestendig zijn, maar vooral ook beschikken over een ‘goeie lading gezelligheid’.

Ben je na het lezen van al deze functiebeschrijvingen enthousiast geworden en wil je solliciteren?
Stuur dan dus tussen 2 en 14 november een mailtje met een motivatiebrief en een CV naar sollicitatie@svspectrum.nl

Liefs,

Bestuur 2017