Bestuur 2014

Hannah de Valk - Voorzitter

Allerliefste Speccies,

Zoals velen van jullie weten zijn wij het eerste bestuur dat onder de naam Spectrum gaat regeren. Het is onze taak om jullie thuis te laten voelen op het Science Park tussen je medestudenten. Dit doen wij niet alleen door lief te zijn en goede woorden toe te spreken, maar vooral door te zorgen dat je je tijdens je studie geen moment zult vervelen. Je zult omkomen in de sociale activiteiten. Met trots mag ik dan ook zeggen dat ik voorzitter van Spectrum zal zijn in het jaar 2014. Mijn eerste ervaring met de studievereniging was op EJD in Appelscha. Al snel voelde ik me thuis op het Science Park en in Amsterdam. Zelf kom ik uit het hoge noorden (er gaat niets boven Groningen!), geboren en getogen Amsterdammer ben ik dus niet. Hardlopen langs de Amstel, Schaatsen op de Jaap Eden baan en borrelen in hartje Amsterdam zijn mijn gelukkige momentjes. Het gaat een geweldig jaar worden met onvergetelijke momenten!

Lara Janssen - Secretaris

Lieve Spectrummezen,

Ik ben het komende jaar jullie nieuwe secretaris. Dit betekent dat jullie elke week de ledenmail van mij zullen ontvangen met daarin alle geweldige activiteiten van Spectrum en ook andere leuke evenementen in Amsterdam. Verder ben ik vooral veel achter de schermen bezig om Spectrum voor jullie draaiende te houden. Jullie zullen mij waarschijnlijk het komende jaar via de ledenmail wel wat beter leren kennen, maar voor nu: ik ben Amsterdammer, houd van zingen en koken en zo nu dan kun je me in het Vondelpark zien hardlopen. En ik studeer tussendoor natuurlijk ook nog! Ik ben tweedejaars Bèta-gamma met major neurobiologie. Ik heb onwijs veel zin in dit bestuursjaar en samen met mijn mede bestuursleden gaan we hard ons best doen om er voor jullie een topjaar van te maken!

Job van Gerwen - Penningmeester

Lieve Spectrum-leden,

Al bijna twintig jaar loop ik op deze prachtige wereld rond als Job van Gerwen. Mijn leven kwam tot stand op 10 maart 1994 in het Prinsengracht ziekenhuis in hartje Amsterdam, en om voor de hand liggende redenen ben ik tot nog toe nooit langer dan een aantal vakanties uit Amsterdam weggeweest. Typerend voor de buurt waar ik ben opgegroeid, zat ik als klein jongetje op hockey en tennis en deelde ik het klaslokaal met kindjes van wat later bekende Nederlanders bleken te zijn. Omdat ik me hier niet erg op mijn plaats voelde, bleef van al deze Oud-Zuid activiteiten slechts het hockeyen over gedurende mijn 6 jaar durende middelbare schoolcarrière op het Sint Ignatius te Amsterdam. De middelbare school kwam ik eigenlijk feilloos door, dus toen was het logischerwijs tijd om te gaan studeren. Wat ik toen nog niet wist, was dat ik op een gigantische faal afstevende. In mijn eerste half jaar als Natuur- & Sterrenkunde student heb ik wel geteld nul studiepunten weten te behalen, en het verbaasde daarom ook niemand dat ik ervoor koos om te stoppen zodat ik mezelf een half jaar op andere dingen kon focussen. Mijn bijbaantje als verhuizer tijdens de studie werd in die tijd een fulltime baan en al snel werd ik boekhouder van dit bedrijf. Toen ik begin dit jaar in Bèta-gamma wel mijn plek vond, zette mede mijn ervaring als boekhouder mij ertoe om te solliciteren als penningmeester van ons aller Spectrum. Met succes bleek tot mijn genoegen! Ik hoop dat ik dit studiejaar kan verbreden met een prachtige ervaring en uiteraard vooral ook jullie studiejaar kan verbreden met allerlei geweldig leuke activiteiten!

Elske de Waal - Commissaris Sociaal

Hoi lieve spectrummers!

Ik ben Elske, eerstejaars Bèta-gamma en de commissaris sociaal van het 18e bestuur der sv Spectrum. In het afgelopen half jaar heb ik deze ontzettend fijne vereniging al redelijk goed leren kennen, met de eerstejaarsdagen als spetterend begin en de vele borrels als betrouwbare bron van (soms iets te) leuke avonden. Naast alle gezelligheid die Spectrum biedt heb ik nauwelijks tijd over voor hobby's, maar als ik de tijd heb bak ik -al zeg ik het zelf- best wel lekkere taarten, en als het heel mooi weer is waag ik me nog wel eens in een zeilboot. Ik heb er heel veel zin in om het komende jaar samen met mijn commissies en mijn vijf nieuwe beste vrienden er een ontzettend mooi, gezellig en ronduit fantastisch jaar van te maken.

Lisa Augustijn - Commissaris Interdisciplinair

Lieve speccies,

Ik ben Lisa en dit jaar ben ik jullie nieuwe commissaris interdisciplinair. In de studies Bèta-gamma en Future Planet Studies staat interdisciplinariteit centraal. Maar wat is die interdisciplinariteit eigenlijk? Ik geloof dat het hier erg op lijkt: het heen en weer hollen tussen verschillende disciplines zonder vast te houden aan je eigen vak. Je probeert dus een tussenpositie te creëren. Dit jaar als commissaris interdisciplinair zal ik dan ook proberen heen en weer te hollen tussen mijn verschillende commissies, zonder mij vast te houden aan een commissie en op die manier een tussenpositie creëren. Wat je uiteindelijk aan die interdisciplinariteit hebt, dat zullen we na onze bachelor moeten ontdekken.. Wat je nu al wel kan ontdekken is hoe leuk de TIS, de StuG, de studiereiscommissie en de congrescommissie zijn ;)! O ja en dan ook nog wat over mij: ik doe de major scheikunde en waarschijnlijk wordt Science Park het aankomende jaar mijn tweede thuis. JOE

Bram Vonsée - Commissaris Reizen

Lieve Spectranen,

Mijn naam is Bram en ik ben commissaris reizen en tevens enige FPS'er binnen het nieuwe Spectrumbestuur. Afgelopen jaar hebben de reizen en activiteiten van het toenmalige SVBG me erg enthousiast gemaakt. Het is altijd een dolle bende en er heerst op alle reizen een zeer ontspannen sfeer, waar ik me zeker in kan vinden! Bestuur, tsja wie wil dat nou niet?! Ik ben drukte gaan zien als mijn beste vriend en verder heb ik mijn handen vol aan feesten, gitaar spelen en sporten. Oja en ook nog aan mijn major internationale betrekkingen (politicologie) en FPS vakken. Het doet me deugd te vermelden dat ik dit jaar nu al mieters en donders vind! Dan rest mij nu alleen nog maar te zeggen: JOE!