Bestuur 2015

Lize Schipper - Voorzitter

Ik ben Lize Marie Schipper en eerstejaars FPS'er. De afgelopen acht jaar woonde ik in een gehucht in Duitsland, dus het stadskind in mij is heel blij nu eindelijk weer in Amsterdam te wonen (ik ben hier twintig jaar geleden geboren). Toch ben ik ook erg gewend geraakt aan de natuur, dus mijn dagelijkse rust-momentje is het fietsen door het Vondelpark! Ik besteed dus veel tijd aan fietsen, en vind heel veel dingen leuk zoals schilderen, muziek maken, dansen, maar eigenlijk schieten die hobby's altijd te kort omdat ik veel liever lange, vrolijke avonden heb en het het hok ook iets te leuk vind. Dus vandaar dat ik ook heel blij ben dat ik in het komende jaar voorzitter ben van deze gezellige vereniging. Samen met de andere vijf zal ik voor heel veel vrolijkheid, spannende reizen en nog meer interdisciplinariteit zorgen en we zullen er met zijn allen een geweldig Spectrum-jaar van maken!

Sophie Boot - Secretaris

Als secretaris heb ik iedereen achter hun broek aan gezeten om op tijd deze stukjes in te leveren. Helaas was ik er zelf nog niet aan toe gekomen, dus doe ik het op het laatste moment - dat schijnt een karaktertrekje te zijn. Maar goed, ik ben Sophie, twintig jaar oud, al mijn leven lang Amsterdamse, en tweedejaars studente FPS met een major planologie. Al vanaf 21 augustus 2013 - de eerste dag van EJD - voelde ik mij ontzettend thuis bij onze vereniging, en sindsdien is dat alleen nog maar gegroeid! Naast op Science Park, Roeterseiland en pendelend daartussen ben ik als fervent schaatster ook regelmatig te vinden op de schaatsbaan, en tot slot kan ik me erg goed amuseren met m'n neus in een boek. Waarschijnlijk zal ik daar tijdens de ontzettend leuke doch tijdrovende uitdaging die dit jaar gaat vormen niet zo veel tijd voor hebben, maar wie weet kan ik daarna wel zó goed plannen dat ik daar alle tijd voor heb... Ik heb er zin in!

Frankie Pols -Penningmeester

Ik ben Frankie, en zal komend jaar jullie penningmeester zijn. Ik ben nu tweedejaars FPS'er met als major Antropologie. Naast mijn studie ben ik voor bezig met fotografie, muziek maken en tekenen. Ik kom uit Amsterdam en hoorde toen ik nog op de middelbare school zat al wat een leuke studievereniging Spectrum was (toen nog SVBG). Na anderhalf jaar hier op Science Park te hebben rondgelopen, veel spectrumactiviteiten te hebben bezocht en in verschillende commissies te hebben gezeten, kan ik dit alleen maar beamen: Spectrum voldoet zeker aan alle hoge verwachtingen die ik had! Komend jaar ga ik me vooral bezig houden met de financiën, een jaar vol met bonnetjes verzamelen en geldzaken bijhouden dus. Ik heb er enorm veel zin in en ga hard mijn best doen om samen met mijn mede bestuursleden er een geweldig jaar van te maken voor deze vereniging!

Krijn Fletterman - Commissaris Sociaal

Ik ben Krijn, 2e jaars Bèta-Gamma met een major Scheikunde. Ik woon al mijn hele leven in Amsterdam, alwaar ik aan de Amsterdamse Montessori School mijn basisschool heb gedaan en aan het Barlaeus Gymnasium mijn VWO heb gehaald. Vervolgens ben ik gelijk doorgegaan met mijn studie aan de UvA. Ik ben gelijk in mijn eerste jaar bij de Kac gekomen, waarna mijn affiniteit met Spectrum steeds meer gegroeid is. Na een jaar genoten te hebben van alle gezelligheid die onze vereniging te bieden heeft, besloot ik dat ik nog wat meer terug wou doen en heb ik mij aangemeld voor het bestuur. Dat is het avontuur waar ik nu aan ga beginnen als de nieuwe Commissaris Sociaal van Spectrum. Mijn grote doel is vooral om samen met jullie en de Feestcie, de Kac, de Koco, de Barco, de Familiedag commissie en de Open Podium commissie voor heel veel gezelligheid voor alle leden te zorgen en geweldige feesten, borrels en activiteiten neer te zetten waar zelfs je kleinkinderen nog over te horen krijgen. Mijn droom voor spectrum is dat iedereen die daar zin in heeft een eigen plekje kan vinden binnen spectrum en dat onze vereniging alle leden waar mogelijk de kans zal bieden zichzelf te ontplooien. Dus heb jij een goed idee voor een activiteit of zie jij een groot probleem binnen spectrum waar jij de oplossing voor weet? Schroom dan niet om naar mij of een van mijn bestuursvriendjes te stappen en dan gaan we kijken wat we ervan kunnen maken. JOE!

Liza Steultjens - Commissaris Interdisciplinair

Mijn naam is Liza en ik ga als nieuwe commissaris interdisciplinair komend jaar de studiegerelateerde Spectrumtent runnen! Van Lisa met een S naar Lisa met een Z, feitelijk verandert er dus niet zoveel. Ik ben eerstejaars bèta-gamma en net als onze vereniging achttien jaar oud. Als major ga ik waarschijnlijk wijsbegeerte doen (en vervolgens werkloos worden). Naast het zo op zijn tijd studeren speel ik gitaar, pen ik veel verbale kots neer (die regelmatig in de TIS belandt) en roei ik bij Skøll, al kwam ik daar al gauw tot de conclusie dat mijn roeitalent voornamelijk bij het bierdrinken en borrelen ligt, een talent dat ik komend jaar ook zeker zal inzetten. Interdisciplinariteit is zoals jullie weten een vaag, breed en tamelijk abstract begrip, vandaar dat je me komend jaar op de meest uiteenlopende activiteiten en plekken kunt tegenkomen (niet als dreigement bedoeld). Daarnaast kan je me geregeld op Sciencepark en in het hok aantreffen als ik simulerend veins dat ik doe alsof ik de schijn opwerp dat ik huichelachtig naboots werkelijk aan het werk te zijn, want daar ben ik heel goed in. Tot ziens dus!

Daan van Wieringen - Commissaris Reizen

Mijn naam is Daan en ik zal in 2015 commissaris reizen voor Spectrum zijn. Na bij een aantal reizen commissies te hebben gezeten, beviel het me zo erg dat bestuurslid voor reizen mij een goed idee leek. Er is voor mij niets toffer dan een geslaagde reis neerzetten, maar verder houd ik ook van een mooi stuk wielrennen, roeien of een goed feestje. Als major volg ik sinds dit jaar Biologie binnen Bèta-Gamma. Het komende jaar zal druk worden, maar (als ik eerdere besturen moet geloven) ook heel erg leuk, zo is bestuur nou eenmaal. Ik heb er heel erg zin in om komend jaar met mijn commissies, waaronder de nieuwe stedentrip commissie, veel vette reizen te organiseren en er een geweldig jaar van te maken.