Faculteit

Hieronder vind je meer informatie over de faculteit waar bachlors van Spectrum onder vallen. Ook vertellen we je iets over het Science Park, de hoofdlocatie van beide studies. Voor meer praktische informatie verwijzen we je door naar de A-Z lijst van bèta-gamma en future planet studies. Daarin vind je alle informatie die je nodig hebt als student!

Instituut voor Interdisciplinaire Studies

Zowel de studie Bèta-gamma als Future Planet Studies vallen onder het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS). Het IIS is het expertisecentrum van de UvA op het gebied van interdisciplinair leren en doceren. Samen met faculteiten of externe opdrachtgevers ontwikkelt het IIS nieuw onderwijs en voert dit uit. Naast twee bachelors heeft het IIS ook een ruim aanbod aan keuzeonderwijs (minoren, honoursmodulen en verschillende publieksactiviteiten) voor studenten van alle faculteiten, medewerkers en geïnteresseerden buiten de UvA. Activiteiten hebben altijd een interdisciplinair signatuur en zijn opgezet met een of meer faculteiten.

Klik hier voor meer informatie over het IIS!

FNWI

Het IIS is slechts een kleine faculteit en daarom vallen de studies voor veel praktische zaken onder de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Denk bij praktische zaken aan de studentenraad, de vertrouwenspersonen en dergelijke. 

Klik hier voor meer informatie over het FNWI!

Science Park

De hoofdlocatie van beide bachlors is het Science Park in Amsterdam. Hier vind je dan ook het Spectrumhok (waar je uiteraard altijd welkom bent voor gratis koffie/thee en een gezellig praatje!). Het Science Park heeft vele voorzieningen. Zo is er een een bibliotheek, je kunt er (in stilte) studeren, er zijn kluisjes, een kantinerestaurant en de brainwave waar zowel wordt gestudeerd als ontspannen met bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal. Klik hier voor de openingstijden van het Science Park en hier voor een overzicht van de voorzieningen die er worden aangeboden. 

Wist je dat het Science Park over een stilte ruimte beschikt? Klik hier voor meer informatie daarover.