Studieadviseur

Je kunt bij de IIS-studieadviseurs terecht voor al je vragen of jouw academische loopbaan, maar ze staan ook voor je klaar als je problemen hebt die voorkomen uit jouw studie en kunnen je helpen bij persoolijke problemen die van invloed zijn op je studie en het studeren. Ook wanneer de studieadviseurs geen oplossing kunnen bieden, weten zij de web binnen de UvA en kunnen zij studenten effectief doorverwijzen.

Klik hier voor meer informatie over de studieadviseurs!

Let op: Heb je problemen die je studie in de weg zitten? Meld dit dan altijd zo snel mogelijk bij de studieadviseur. Zeker als eerstejaars is het belangrijk problemen te direct te melden in verband met het bindend studie advies (BSA). 

 

Keuzestress?

Een veelvoorkomend probleem bij BG- en FPS-studenten is keuzestress. Weet je nog niet welke major je wilt doen, wil je misschien wel switchen van major (of studie) of ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn wat betreft het honoursprogramma of extra keuzevakken? De studieadviseurs hebben veel ervaring met studenten die niet kunnen kiezen en/of graag meer willen dan het reguliere programm en kunnen ook jou waarschijnlijk verder helpen (ook wanneer je denkt dat die majorkeuze maken echt onmogelijk is!).

Ook Spectrum helpt je bij je keuzestress. Zo organiseert de educatiecommissie meerdere activiteiten die hierop gericht zijn, zoals de majorspeeddate en het majormeelopen. Daarnaast wijst de ervaring uit dat er vele ouderejaars zijn die je graag informeren over hoe zij hun keuze hebben gemaakt, dus twijfel vooral niet om hier eens naar te vragen!

 

Afspraak maken

Je vindt de studieadviseurs naast de IIS-lounge op de derde verdieping van het Science Park. Wanneer je tijdens één van de inloopspreekuren plaatsneemt in de lounge wordt je automatisch geholpen. Voor uitgebreidere vraen of problemen kun je ook eerst een afspraak maken. Klik hier om een afspraak te maken.

Mochten de problemen niet door de studieadviseur kunnen worden opgelost, kan het zijn dat je doorverwezen wordt naar de studentendecaan. Je kunt in bepaalde gevallen echter ook direct contact opnemen met de studentendecaan. Klik hier voor meer informatie daarover.